***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Кметът на Дупница издигна руското знаме пред общината. Кирил Петков за ГЕРБ и ДПС: Не е въпрос на политика, въпрос на сделка е

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 май   

 

Скандал в Дупница, откакто в Деня на Европа, кметът Първан Дангов реши да издигне пред постройката на общината съветския байрак. 

Наред с това по озвучителната уредба бяха пуснати съветски песни, възпяващи успеха на Русия във Втората международна война. 

Дангов изрично съобщи, че не е търсил провокации, само че съветското знаме провокира вълна от отрицание в Дупница.. Стигна се и до скандални обстановки – събаряне на флага три пъти и хвърлянето му в боклука от локален претендент за народен представител.

Руското знаме беше издигнато към обяд на 9 май паралелно до родния трикольор и флага на Европейския съюз.

***

„ Не е въпрос на политика, въпрос на договорка е. Знаем доста добре за другарството сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. ГЕРБ имат грехове от предишното и тяхното успокоение плаши. Докато тази договорка седи там, ние няма какво повече да приказваме с ГЕРБ “.

Това съобщи в ефира на Нова ТВ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Първото значимо нещо е нашата общественост – това не са малко хора, на които би трябвало да покажем, че сме дружно. Стига сме се съобразявали с тях (ГЕРБ и ДПС), извънредно време е те да се съобразят с нас. 

Един другар ме попита по какъв начин по този начин Делян Пеевски има такава огромна сила; и аз му споделих, че е по тази причина, че хората не гласоподават. Хората би трябвало да гласоподават и нещата ще бъдат разнообразни. А ние по този начин няма да се постанова да се съобразяваме с всички ", счита Петков.

***

Висшето управление на Министерство на вътрешните работи, Прокуратурата и службите се събират на заседание за изборите. На срещата през днешния ден ще се разисква координацията с ДАНС за сигналите за пазаруване на гласове.

***

***

Коалицията „ Продължаваме промяната – Демократична България “ открива през днешния ден предизборната си акция за вота на 9 юни в София, оповестиха от групировката.

***

Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно пострадване в главата, превозено с хеликоптер от Враца, оповестиха от „ Пирогов ". 

След месец лекуване в университетската болница „ Пирогов " момченцето се прибира вкъщи. В края на месец април детето беше изведено от реанимация.

***

Задържаха 28-годишен мъж след сигнал за похищение на малолетна, оповестиха от полицията.

Инцидентът е станал на 6 май в Кърджали, след което мъжът и момичето се придвижили до Хасково.

За общодържавно търсене са били оповестени потърпевшата и съпричастният към действието.

***

Украинският президент Володимир Зеленски освободи Сергей Руд от поста началник на Управлението за държавна защита (УДО).

Припомняме, че по-ранни известия споделиха, че офицери от контраразузнаването и следователи на Службата за сигурност на Украйна са осуетили проектите на съветската ФСБ да убие украинския президент Володимир Зеленски и други представители на висшето военно и политическо управление на страната.

Задържани са двама полковници от УДО, предавали секретна информация на руснаците.

***

Руският президент Владимир Путин предложи преназначаването на Михаил Мишустин за министър-председател, оповестява Ройтерс.

Мишустин е технократ, който оказа помощ на Путин по време на войната в Украйна и икономическите провокации, провокирани от западните наказания поради нахлуването на Москва.

Почти несъмнено е, че Думата ще утвърди преизбирането на премиера, защото в Народното събрание на процедура няма съпротива.

***

Принцеса Леонор ще приключи образованието си във Военната академия в Сарагоса на 19 юни т.г., когато ще се навърши тъкмо десетилетие от интронизацията на татко ѝ Фелипе VI.

За да приключи курса, испанската престолонаследничка първо ще би трябвало да си вземе финалните изпити сред 11 и 24 май. На 25 май пък ще стартират и последните ѝ военни учения в Академията, които ще приключат на 7 юни.

***

Преговорите за помирение с Хамас са завършили, счита Израел. Тел Авив разгласи, че ще реализира плануваната военна интервенция в град Рафах в южната част на Ивицата Газа.

Американският президент Джо Байдън за първи път доста остро предизвести израелското държавно управление, че Съединените щати ще спрат част от военната помощ, в случай че армията нахлуе в Рафах. 

Говорителят на Белия дом означи, че даже при триумф, тази интервенция няма да унищожи Хамас. Военният министър на Израел обаче удостовери, че страната му е решена да реализира военните си цели в Ивицата Газа, а министър председателят Бенямин Нетаняху разяснява, че в случай че би трябвало, ще се бият със зъби и нокти.

***

Порноактрисата Сторми Даниълс даде свидетелски показания в продължение на към седем часа и половина в границите на два дни по делото за „ пари против безмълвие “ против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Тя бе запитана от юристите на Тръмп за какво е приела 130 000 $, с цел да резервира безмълвие за хипотетичния си полов контакт с него през 2006 година, вместо да го направи обществено притежание, показва АП.

***


 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР